Aquaproof Concentrate


AQUAPROOF CONCENTRATE

 Szilikon alapú víztaszító készítmény

A természetes anyagok túlnyomó része nedvszívó tulajdonságú, így az időjárás viszontagságaival, főként a csapadék káros hatásaival szemben kevésbé ellenálló.

Az AQUAPROOF használható
– épületek homlokzatának,
– térkövek,
– műkövek,
– sírkövek,
– betonfelületek,
– tetőcserepek
védelmére a csapadékvíz közvetlen hatása ellen. A kezelés hatására az anyag vékony víztaszító felületet képez a bevont építőanyagon, így a nedvesség nem tud behatolni az anyag pórusaiba.

Az AQUAPROOF használata során csökken a védett felület nedvszívó és vízáteresztő képessége, penészgombák és moha letelepedésének lehetősége, miközben megmarad az anyag fagyálló, hőszigetelő és szellőző (páraáteresztő) tulajdonsága.

Használata:

Száradási idő:
20 °C-on legfeljebb 24 óra. A száradási időt jelentősen befolyásolhatja a környezeti levegő hőmérséklete és páratartalma.

Felületelőkészítés:
A kezelendő felületet meg kell tisztítani a laza, málló részektől, portól, egyéb szennyeződésektől. Javasolt nagynyomású mosó, gőzborotva, vízsugár használata. Nedves tisztítás után hagyni kell a felületet megszáradni.

Környezeti körülmények:
Felhasználása +5°C és és + 25°C között, száraz időben ajánlott, száraz, tiszta és pormentes felületre.

Oldat  előkészítés:
Az AQUAPROOF CONCENTRATE 1:3 arányban hígítandó. Felhasználás előtt javasolt próbakezelést végezni. Javasoljuk, hogy egyszerre csak a napi munkafolyamat során felhasználandó mennyiséget keverje be.

Felhordás módja:
A víztaszító folyadékot különféle, a háztartásban előforduló eszközökkel (ecset, festőhenger, alacsony nyomású kerti permetező) hordhatjuk fel a felületre. Fontos tudni, hogy ha permetezőt használunk, az anyagfelhasználás megnövekedhet. Javasoljuk, hogy a környező felületeket takarással óvjuk az anyag nem kívánt hatásától. A kezelést addig folytassuk, amíg a felület már nem képes több folyadékot magába szívni.
Az alkalmazott eszközöket vízzel tisztítsa meg. Az üres tárolóedényeket a veszélyes hulladékokra vonatkozó szabályok szerint kell kezelni.

Folyadék összetétele: 
Kálium-metil-szilikonát és víz.

Biztonsági adatlap

 

 

 


Bejelentkezés

Pályázatok