Megoldásaink

Kerékpárút (térkő) kezelés – Szolnok

A hidrofóbizáló szerek hatékonysága mind a vízszintes, mind a függőleges felületeken megmutatkozik. A víz behatolása elleni védekezés növeli a termék élettartamát, és esztétikusabb megjelenést is biztosít. Az Unisil Hungary Kft. a szolnoki Baross, illetve Szapáry úti kerékpárút egy szakaszát kezelte az AQUAPROOF elnevezésű termékével, amely vízlepergetővé teszi a porózus szerkezetű térkövet. Az elvégzett kezelés célja a térkőburkolat megóvása a fagykároktól, illetve a burkolat könnyebb tisztíthatóságának elérése.

Az első kép a kezelés során, 2016. áprilisában készült.

A második fotó egy évvel később, egy tartós, másfél napos esős időszak után közvetlenül

A tartós esőzés után készített fotón látható, hogy a kezelt felület sokkal rövidebb idő alatt szárad meg, mint a kezeletlen rész. Ez annak köszönhető, hogy az AQUAPROOF-os kezelés hatására a víz nem tud a térkő szerkezetébe beszivárogni, az esőzés során csak a felszíne nedvesedik. Ennek köszönhető az is, hogy a fagy sem tud majd kárt tenni a térkő szerkezetében.

Famunkás emlékmű felújítás – Szolnok

A hidrofóbizálás fontos szerepet játszik a műemlékek élettartamának megnövelésében is, hiszen használatával jelentősen lecsökken a fagykárok kialakulásának veszélye, a felület kevésbé szennyeződik és könnyebben tisztítható. Az UNISIL HUNGARY Kft. Szolnokon, az ún. Famunkás emlékmű kezelését végezte el, melynek során először is megtisztította az emlékművet, majd a tiszta felületet az AQUAPROOF hidrofobizálóval vonta be.

 

A szobor felújításáról készült videót itt megtekintheti.


Bejelentkezés

Pályázatok