Cégtörténet

Az UNISIL Hungary Szilikongyártó Kft. az 1999-ben alapított Specimpex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szolnoki telephelyén, annak jogutódjaként 2013. szeptember 1-től önálló vállalkozásként folytatja tevékenységét. A Specimpex Kft. kezdetben hadiipari beszállítóként tevékenykedett, majd profilbővítés céljából kiszélesítette tevékenységi körét. 2011-től építőipari termékekhez alkalmazható szilikon alapú adalékszerek, hidrofób impregnálószerek, formaleválasztó anyagok, műgyanta padlóbevonatok előállítására alkalmas üzemet hozott létre, beszerezte a szükséges technológiát és gyártósort.

Az „Unisil” márkanévvel ellátott termékek felhasználói elsősorban az építőipari gyártó és kivitelező vállalkozások. Ezen anyagok beton és gipszkarton termékek előállítása során adalékszerként, kész termékek, falak, kövek, porózus felületek kezelésére hidrofób impregnálószerként, üvegszál- és ásványigyapot szigetelőanyagok szálerősítő, porzásgátló és hidrofóbizáló adalékszereként, gumiöntés során formaleválasztó szerként alkalmazhatók. Emellett a cég különböző bevonatokat is gyárt, így betonfelületre alkalmazható öntött padlókat, tetőfedő masztixot, valamint festéket.

 A visszajelzések, felhasználói igények függvényében folyamatosan zajlik a termékek fejlesztése. Jelenleg az értékesítés 90%-a exportra történik, fontos cél azonban a hazai piac megismertetése a termékekkel, a felhasználói igények folyamatos monitorozása és új vásárlók felkutatása. Az ipari felhasználókon túl a cég a lakossági vásárlókat is tervezi megszólítani, ennek érdekében a közelmúltban elkészült a termékek lakossági kiszerelése is. Az UNISIL Kft. a profilváltással párhuzamosan a bővülő feladatokat növekvő alkalmazotti létszámmal látja el Szolnok Panel út 19. szám alatti telephelyén. A 6,7 hektáros területen irodaépület, raktár- és gyártócsarnokok találhatók.


Bejelentkezés

Pályázatok