Tető és Vízszigetelő Anyagok

 

 Unisil  Roof

Az Unisil Roof egy kétkomponensű rendszer, amely folyékony kaucsuk alapból és izo-cianát edzőanyagból tevődik össze. Ezeket a komponenseket közvetlenül az alkalmazás előtt kell összekeverni. Fontos jellemzője, hogy felhordás után hamarosan megkeményedik. Az Unisil Roof masztix felhasználható új beton-, fa-, vagy fémalapú tetőburkolat létrehozására. Az Unisil Roof hézagmentesen vonja be a tetőt, így a víz nem tudja károsítani a tetőszerkezetet. A bevonat emellett használható különböző anyaggal (tekercses tetőfedő, különböző cserepek) borított régi tetőfelületek felújítására is.

Felhasználási javaslat:

  1. A masztix felvitele előtt a felületről el kell távolítani a port és a szennyeződést. Törekedni kell arra, hogy minél simább felületet kapjunk.
  2. Közvetlenül az alkalmazás előtt a masztix alapot és az edzőanyagot a címkén feltüntetett arányban alaposan össze kell keverni. Fontos tudni, hogy +20°C-os hőmérsékleten a masztix 2 órán át őrzi meg tulajdonságait, ezután szilárdulni kezd.
  3. A masztix felvitele ecsettel, hengerrel, vagy öntéssel és történhet. Szobahőmérsékleten a rétegek polimerizációja 24 óra alatt megy végbe. Ez idő elteltével a kikeményedett masztix sima felületű, a betonhoz, vagy más régi burkolathoz szilárdan kötődő gumiszerű polimer anyagot képez.

Az Unisil Roof az egyéb tetőburkoló anyaggal szemben egy sor előnnyel szolgál:

  •  Az Unisil Roof masztixbólkészült burkolat nem terjeszti a lángot, gyúlékonysága alacsony, ezért az emelt tűzvédelmi szintű objektumokon sem szükséges kőzúzalékkal való bekavicsolás
  •  A masztix, a beton-, a fa-, és a fém alapfelület iránti magas adhéziós mutatóinak köszönhetően – szilárdan tapad az alaphoz és meggátolja a belső üregek kialakulását;
  •  Az anyag bármilyen konfigurációjú tetőknél alkalmazható – a tulajdonságainak köszönhetően a masztix kiválóan beágyazódik bármilyen bonyolultságú szögletekbe.
  •  -35°С – +105°С hőmérsékleti intervallumban a burkolat elasztikus;
  •  A burkolat ellenálló az ibolyántúli sugárzás hatásával szemben;
  •  A tekercses anyagoktól eltérően, a masztix alapú bevonat nem tartalmaz illesztéseket, varratokat, ez lehetetlenné teszi a víz bejutását.
  •  Az anyag felvitelekor nem kerül sor nyílt láng alkalmazására;

 

Vízszigetelő masztix Unisil Waterstop – kétkomponensű, hidegkötésű, szilikon-kaucsuk alapú masztix. Felhasználható épületek és építmények beton, tégla és fém külső felületeinek csapadék elleni szigetelésére. Az anyag az ibolyántúli sugarakkal szemben ellenálló, ezért medencék belső felületének szigetelésére is alkalmazható. A bevonat alacsony hőmérsékleten is rugalmas, magas hőmérséklet esetén megőrzi tulajdonságait

Panel réstömítő masztix Unisil Seamseal – kétkomponensű, hideg kötésű, poliuretán, tömítő paszta. Függőleges és lejtős építészeti konstrukciók illesztéseinek és repedéseinek, beton és vasbeton szerkezetek tágulási hézagainak, tehermentes padló hézagainak tömítésére szolgáló paszta. Ellenálló az ipari környezet hatásaival szemben.